Ημερίδα για τις διαταραχές πρόσληψης τροφής

Στις 4 Μαίου 2018 στη Φοιτητική Ένωση Κρητών Αττικής, διοργανώθηκε μια ημερίδα με ένα μείζονος σημασίας θέμα:
  «Διαταραχές πρόσληψης τροφής. Η εμμονική ενασχόληση με το βάρος και την εικόνα του σώματος στη σύγχρονη εποχή της κυριαρχίας της εικόνας».
Συγκεκριμένα, η ομιλήτρια μας η κα Μαρία Κούντζα, MD, Phd, Ψυχίατρος-Ψυθεραπεύτρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κ.Η. ΑΝΑΣΑ. προσέγγισε το θέμα των διαταραχών στην πρόσληψη τροφής από την κοινωνική σκοπιά ως εμμονική ενασχόληση με το βάρος και την εικόνα του σώματος, στην σύγχρονη εποχή της κυριαρχίας της εικόνας.
Ακολούθησε συζήτηση και χορευτική παρουσίαση από τα μέλη του συλλόγου μας.

Ημερίδα συμβουλευτικής σταδιοδρομίας

Στις 23 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε ημερίδα συμβουλευτικής σταδιοδρομίας με την εισηγήτρια καλεσμένης μας κα Στεύη Ταρλαντέζου.Τα θέματα που καλύφθηκαν ήταν:

Σύνταξη βιογραφικού:
CVMATCH – Οι πραγματικές ανάγκες της σημερινής αγοράς εργασίας | Τεχνικές Επιτυχίας – Πως δομούμε ένα βιογραφικό που θα μας διαφοροποιήσει από τον ανταγωνισμό

Συνέντευξη επιλογής προσωπικού:
Do’s and Don’t’s που πρέπει να γνωρίζω
Η σωστή προετοιμασία
Κλασσικές Ερωτήσεις – Ιδανικές απαντήσεις
Η γλώσσα του σώματος που κερδίζει τις εντυπώσεις

Ακόμη κάποια πράγματα για την αναζήτηση εργασίας, τους τρόπους δικτύωσης καθώς και για την χρήση των social media στην όλη διαδικασία

Ημερίδα Αυτοάμυνας

Η Φοιτητική Ένωση Κρητών Αττικής στα πλαίσια λειτουργίας της πολιτιστικής ομάδας διοργανώνει σεμινάριο αυτοάμυνας. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 ο δάσκαλος πολεμικών τεχνών της σχολής Pagration Arena, Παναγιώτης Καρμίρης θα δείξει σε όσους παρευρεθούν τρόπους αντιμετώπισης επικίνδυνων καταστάσεων της καθημερινότητας. Από τη μία η Αθήνα, από την άλλη οι σύγχρονες συνθήκες ζωής αποδεικνύουν την έξαρση της βίας και τα έντονα φαινόμενα εγκληματικής συμπεριφοράς, καταστάσεις που μας δημιουργούν την ανάγκη να γνωρίζουμε τρόπους προστασίας στις επικίνδυνες στιγμές.
Το σεμινάριο θα είναι καθαρά πρακτικό, καθώς όλοι οι παρευρισκόμενοι θα εφαρμόσουν τις τεχνικές.

Ημερίδα για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα και τη σεξουαλική ζωή των νέων

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 στις 19:00 η Φοιτητική Ένωση Κρητών Αττικής στα πλαίσια λειτουργίας της πολιτιστικής ομάδας διοργάνωσε ημερίδα για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα και τη σεξουαλική ζωή των νέων. Η ημερίδα αυτή είχε σκοπό την ευαισθητοποίηση, τη σκέψη, τον προβληματισμό και τη μεταβολή τυχόν εσφαλμένων αντιλήψεων περί αυτών των ζητημάτων.
Ο Δρ. Θάνος Ασκητής, έμπειρος και ικανός για τα συγκεκριμένα θέματα, νευρόλογος-ψυχίατρος, παρευρέθηκε στο χώρο του συλλόγου μας και μας ενημέρωσε σωστά και έγκυρα για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα και την πρόληψη αυτών. Παράλληλα ανέλυσε τη σεξουαλική ζωή των νέων, αλλά και γενικότερα του ανθρώπου, μιας και ο έρωτας, που είναι δικαίωμα του ανθρώπου, είναι αλληλένδετη έννοια με την υγεία.

Mε Μαντινάδες και Έθιμα Αντιπατεί η Κρήτη

Η Φοιτητική Ένωση Κρητών Αττικής και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Κρητικής Εστίας πραγματοποιούν ημερίδα με θέμα έντονου κρητικού χαρακτήρα. Όντας και οι δύο κρητικοί σύλλογοι και στα πλαίσια της προσπάθειάς τους να προάγουν τον κρητικό πολιτισμό οργανώνουν ημερίδα αφιερωμένη αποκλειστικά στην Κρήτη. Συγκεκριμένα, θέματσ της πολιτιστικής αυτής εκδήλωσης αποτελούν η κρητική μαντινάδα και τα κρητικά ήθη και έθιμα. Θα ακολουθήσει ανάλυση και σχολιασμός και των δύο ενοτήτων. Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για τα μέλη και των δύο συλλόγων πως ομιλητές της ημερίδας θα είναι ο κ. Κωστής Λαγουδιανάκης (τση Κρήτης μαντινάδα) και ο κ. Ιωάννης Σκουλούδης (ήθη και έθιμα της Κρήτης). Σε αυτήν την ορτακιά: μαντινάδες και έθιμα, της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής και του Συλλόγου Οικοτρόφων Κρητικής Εστίας, σας περιμένουμε όλους! Με το καλό να σμίξουμε!

Ημερίδα για τις πρώτες βοήθειες

Μία από τις ημερίδες της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής και της πολιτιστικής της ομάδας είναι αυτή των πρώτων βοηθειών και της βασικής υποστήριξης ζωής. Η ημερίδα αυτή αποτέλεσε έναυσμα για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των συμμετεχόντων για τους τρόπους βοήθειας σε συνθήκες άμεσης ανάγκης, ενώ παράλληλα δόθηκε έμφαση στη σημασία της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Στο πλαίσιο αυτό, ο χειρουργός και επίκουρος καθηγητής ΕΚΠΑ Παντελής Βασιλείου μας ανέλυσε τη στάση που θα πρέπει να διατηρήσουμε απέναντι σε μια επείγουσα κατάσταση, ενώ ο νοσηλευτής – τομεάρχης στο Αττικόν Νοσοκομείο, Νίκος Τσαλουκίδης μας υπέδειξε με τρόπο πρακτικό τους κανόνες βασικής υποστήριξης. Πρόκειται για μια ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2016 και σήμανε το ξεκίνημα μιας σειράς ημερίδων και σεμιναρίων για το έτος 2016- 2017.

Βρείτε Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις για Απρίλιος 2020 › Ημερίδες

  • Δεν υπάρχουν εκδηλώσεων προγραμματισμένες για Ημερίδες. Δοκιμάστε να δείτε όλο το ημερολόγιο για μια πλήρη λίστα των δραστηριοτήτων.

Πλοηγός Μήνα Ημερολογίου

Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3